02 - 2334418

Fysioterapia äitiysneuvolapalveluiden yhteydessä

Raskaus ja synnytys vaikuttavat naisen kehoon monin eri tavoin. Sekä hormonaaliset syyt että muuttunut kehon asento ja kudosten rasitus voivat raskausaikana aiheuttaa erilaisia tuki- ja liikuntaelimistön oireita sekä lantionpohjan toiminnan häiriöitä. Tyypillisiä raskausajan ongelmia ovat raajojen puutumisoireet, selän ja lantion kiputilat ja virtsanpidätyksen ongelmat.

Lantionpohjan fysioterapiaa voidaan toteuttaa raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen. Vaikka raskaus altistaa tietyille oireille, ei se kuitenkaan tarkoita, etteikö ongelmia voisi hoitaa tuloksellisesti jo odotusaikana. Ennaltaehkäisy on mahdollisten oireiden kannalta hyvin tärkeää, joten niitä ei kannata jäädä odottamaan. Raskaus aiheuttaa muutoksia myös seksielämässä. Muuttuva keho, hormonit ja huoli sikiön vahingoittumisesta voivat vaikuttaa seksuaaliseen halukkuuteen.

Myös synnytyksen jälkeen hormonit vaikuttavat edelleen synnyttäneen naisen kehoon. Kehon kuormitus siirtyy myös ulkopuolelle vauvaa kantaessa, imettäessä ja hoitaessa. Vauvan monipuolinen käsittely parantaa hänen motorisia valmiuksiaan. Monipuolinen käsittely sekä erilaiset kantoasennot kehittävät vauvaa sekä estävät äidin, isän tai kumppanin kehon yksipuolista kuormitusta. 

Fysioterapia on mahdollista toteuttaa tarpeen mukaan yksittäisinä käynteinä tai valmiina pakettina sisältäen 3 käyntiä. Nämä käynnit voi jakaa eri vaiheisiin.  Alkuraskauteen on hyvä ajoittaa ensikäynti. Seuraavan voi yksilöllisen tarpeen mukaan ajoittaa toisen ja kolmannen kolmanneksen taitteeseen ja viimeisen synnytyksen jälkeen. Sarjan viimeinen käynti kannattaa varata, kun jälkivuoto alatiesynnytyksen jälkeen loppuu. Sektion jälkeen kannattaa odottaa reilu kuukausi, jotta arpi ehtii alkaa parantua. Synnytyksen jälkeistä kuntoutusta voi toteuttaa yksittäisillä käynneillä kunkin tarpeen mukaan sarjan päätyttyäkin.

Käynteihin kuuluu lantionpohjan tutkimus, jonka tulosten perusteella mm omaharjoittelu ja tarvittavat hoidot suunnitellaan.

Hankalaa raskauspahoinvointia on mahdollista lievittää lääkinnällisellä akupunktuurilla.

Kolmen kerran paketti odottaville ja synnyttäneille

Olemme koonneet kolmen kerran paketin odottaville ja synnyttäneille naisille. Käynnit ovat mahdollista käydä ryhmäkäynteinä tai yksilöllisesti.
1. kerta sisältää keskustelua parisuhteesta ja seksuaalisuudesta. Käynnin ryhmämuotoinen tapaaminen tuo vertaistukea.
2. kerta sisältää vauvan käsittelyä, kantoasennot sekä imetysasennot.
3. kerta on äidin hemmottelu kerta. Hetki itselle pään ja jalkaterien hieronta halutessasi eteerisillä öljyillä.

Hinnat

Ensikäynti 110€
Seurantakäynnit á 85€
3 käynnin pakettihinta 255€ (á 85€)
Akupunktuuri 50€/kerta
Akupunktuuri 5 kerran paketti 225 (á 45e)